Τι είναι λοιπόν το EMS;


Μια πρωτοποριακή καινοτόμος μέθοδος εκγύμνασης πλήρως αναγνωρισμένη και διαδεδομένη σε όλη την Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν πάνω από 4.000 EMS studios σε όλη την Ευρώπη- το συνιστούν  αθλητές, kick boxers, πιλότοι της f1 καθώς και αθλητές στίβου. 


Ems

Η μέθοδος ονομάζεται ηλεκτρομυική διέγερση. Οι συσπάσεις των μυών ταυτόχρονα σε όλο το σώμα είναι το χαρακτηριστικό καθώς και η αντίσταση μου προκαλεί το ρεύμα στο κορμί.

Είναι επικίνδυνο για τραυματισμούς; Έχει παρενέργειες ;


Έχει αναγνωριστεί απ τον ιατρικό σύλλογο Αθηνών και δεν έχει καμία απολύτως παρενέργεια στον οργανισμό. Επίσης δεν υπάρχει κανένας μυϊκός τραυματισμός καθώς οι ασκήσεις που γίνονται είναι όλες αερόβιες
Το μηχάνημα ξεκίνησε και εφευρέθηκε στη Γερμανία για θεραπευτικούς λόγους αρχικά καθώς βοηθάει και ενδυναμώνει τους μυς. Μετέπειτα εξελίχτηκε και στο κομμάτι του fitness .Βοηθάει ανθρώπους που πάσχουν από παραλύσεις στα άκρα, ημι-παρέσεις, οσφυαλγίες ενώ παράγει ακόμα και καρδιακό έργο για ασθενείς που πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια.

Ems2


Πόση ώρα διαρκεί και τι κάνουμε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας

Η συνέδρια χωρίζεται σε τρία στάδια

  • Το πρώτο είναι το αερόβιο που έχει ως αποτέλεσμα τη καύση λίπους ,την ενεργοποίηση του μεταβολισμού, καταπολέμηση κυτταρίτιδας καθώς και απώλεια βάρους.
  • Το δεύτερο είναι αυτό που ονομάζουμε ΕΜS ( electric muscle stimulation ) . Τα δέκα λεπτά στο δεύτερο πρόγραμμα αντιστοιχούν σε 180′ λεπτά «γυμναστηριακής» άσκησης και επιτυγχάνουμε πλήρη σύσφιξη ενδυνάμωση και αντοχή.
  • Το τρίτο μέρος είναι η αποθεραπεία όπου οι μυς χαλαρώνουν.

Σε τι βοηθάει

 


Είναι ένας ιδανικός τρόπος εκγύμνασης καθώς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πραγματοποιούμε μια προπόνηση που ξεπερνά τις 3  ώρες μιας τυπικής επίσκεψης στο γυμναστήριο. Έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε «στέγνωμα» και σε σύσφιξη. Εξαφανίζει τη κυτταρίτιδα καθώς και επιπέδωση της κοιλιακής χώρας αλλά και ενδυνάμωση των ραχιαίων. Δέκα συνεδρίες θα είναι υπέρ αρκετές για να σας πείσουν και ήδη θα έχετε αρχίσει να παρατηρείται διαφορά.