Όλοι γνωρίζουμε τις συνέπειες της παρατεταμένης παραμονής μας στον ήλιο. Η τρύπα του όζοντος άλλα και η υπερβολή βάζουν σε κίνδυνο την υγεία του δέρματος μας και όχι μόνο. Ο λόγος είναι ότι κατά την έκθεση μας σε ισχυρό ηλιακό φως δεχόμαστε μεγάλες ποσότητες UV-B. Τα Solarium που έχει το Fitness club Ioannina χρησιμοποιώντας τεχνολογία τέταρτης γενιάς εκπέμπουν μόνο την κατάλληλη ποσότητα ακτινοβολίας για μαύρισμα.


Solarium To σύστημα Solarium που διαθέτουμε είναι πιο ασφαλές από τον ήλιο για τον εξήςλόγο:

 πάρχουν 2 ειδών ακτινοβολίες: η UV-A και η UV-B. Το δέρμα χρειάζεται μια μικρή δόση ακτινοβολίας UV-B για να ενεργοποιηθεί η μελανίνη του δέρματος. Ο ήλιος αντίθετα περιέχει σε μεγάλη ποσότητα αυτή τη μορφή ακτινοβολίας με αποτέλεσμα να καιγόμαστε. Ένα σύγχρονο Solarium, όπως του Fitness Club Ioannina έχει εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα της UV-B ακτινοβολίας και σε μεγαλύτερο ποσοστό την ακτινοβολία UV-A ώστε το μαύρισμα να είναι ασφαλές ,φυσικό και απλά τέλειο… Παράλληλα το σωστό φυσικό μαύρισμα έχει μια σειρά θετικών επιδράσεων στο οργανισμό όταν φυσικά δεν γίνεται αλόγιστα.

Θετικές επιδράσεις:

  • Το Solarium είναι ιδανικό για ανθρώπους με πανάδες και δυσχρωμίες που έχουν δημιουργηθεί από τον ήλιο.
  • Αυξάνεται η παραγωγή βιταμίνης D από τον οργανισμό όπως και την παραγωγή ασβεστίου. 
  • Ενδείκνυται θεραπευτικά σε άτομα που πάσχουν από οστεοπόρωση.
  • Δημιουργεί ένα καλό αμυντικό σύστημα στο σώμα, ενάντια στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, ιδιαίτερα πριν εκτεθούμε στον καλοκαιρινό ήλιο.
  • Ο οργανισμός παράγει περισσότερη βιταμίνη D3, που είναι ιδιαίτερα σημαντική χάρη στην ευεργετική της δράση. Η Έκθεση μας σε ηλιακή ακτινοβολία ή υποκατάστατο αυτής όπως το solarium με επίβλεψη και καθοδήγηση βοηθά στην έκκριση σεροτονίνης και ενδορφινών, που μας θωρακίζουν απέναντι σε λοιμώξεις.
  • Ωφελεί αυτούς με υψηλή πίεση , αφού την κρατάει σε φυσιολογικά επίπεδα.
  • Βοηθά στο να διατηρήσουμε χαμηλά την χοληστερίνη μας.